Aluksi ajatus: rikkaiden kesken murha... tai murhia, mutta jälleen käänteen veivät mukanaan ja kolmessa päivässä tämä 335 sivuinen pokkari oli luettu.

Helene Tursten: Kultainen vasikka

Kun IT-kupla puhkeaa 2000-luvun alussa, kuolee muutakin kuin unelma isoista rahoista. Kolme miestä löydetään raa’asti teloitettuina vaurailta asuinalueilta. Kaikkia kolmea on ammuttu kahdesti päähän pienikaliiperisella aseella, joka on laukaistu lähietäisyydeltä. Siihen yhteydet loppuvatkin. Tapahtumien selvittely vie Irene Hussin kollegoineen kalliiden autojen, prameiden omakotitalojen ja komeiden pilvilinnojen maailmaan.

Kultainen vasikka on Helene Turstenin viides rikosromaani ju-jutsua harrastavasta eteläruotsalaisesta ylikonstaapeli Irene Hussista. Sarjan kolmannesta dekkarista Tatuoitu torso tehdään parhaillaan elokuvaa, joka tulee Ruotsissa ensi-iltaan syksyllä 2007. Viidestä muusta Irene Huss -romaanista tehdään televisiosarja. Parhaan pohjoismaisen rikosromaaniperinteen mukaisesti Turstenin dekkareissa yhdistyvät yleinen ja yksityinen: perhe, työ ja yhteiskunta.