Tony Halme, Seppo Porvali: Testamentti

Tony Halme ripustaa punaiset nyrkkeilyhanskansa naulaan, mutta kongi ei ole vielä kumahtanut. Viikinki lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi, jota kaikki valtaapitävät eivät katso hyvällä. Naruja viritellään polun poikki, mutta raskaan sarjan mestari tanssii kuin perhonen niiden yli ja iskee kuin ampiainen. Tuloksena on tyrmäävä vaalivoitto, Suomen kansa on jälleen äänestänyt väärin.

Iso mies astelee eduskuntatalon portaat ylös kansan valtakirja taskussaan, mutta jo ennen sitä syntyy ensimmäinen poliittinen skandaali. Mitä Tony Halme oikeasti sanoi presidentti Tarja Halosesta ja miksi? Minkä tähden kansanedustajat haluavat matkustaa Lappiin ja miksi Arkadianmäen vessoissa on ranskalaista vessapaperia? Halme pitää historiaan jäävän esikoispuheensa senaattoreille mutta pettyy kollegoihinsa, jotka aamulla lupaavat tukensa ja illalla kääntävät selkänsä.

Turhautunut taistelija yrittää parantaa edes naisten, lasten ja sotaveteraanien asemaa. Tony Halme nousee siksi vielä kerran kohtalokkaasti kehään, jonka seurauksena jättiläinen vaipuu koomaan. Siellä hän näkee taivaan ja helvetin taistelun, joka jatkuu aina hänen elämänsä traagiseen päätökseen asti.

Testamentti on jatkoa Tony Halmeen menestysteoksille Jumala armahtaa - minä en sekä Tuomiopäivä. Keskeneräiseksi jääneen elämäkertatrilogian on saattanut loppuun kirjailija Seppo Porvali.