Tess Gerritsen: Murha leikkaussalissa

Kate Chesne on unelmiensa työssä anestesiologina ja rakastaa työtään, vaikka siitä sanotaankin, että se on yhdeksänkymmentä prosenttisesti tylsää ja loput kymmenen prosenttia ovat kauhun hetkiä. Kauhun hetket hän on pystynyt välttämään, kunnes leikkauspöydällä makaa hänen ystävänsä ja rutiineista huolimatta leikkaus ei sujukaan niin kuin sen pitäisi.

   David Ransom on asianajaja, jonka henkilökohtaisena missiona on puolustaa ihmisiä, jotka ovat joutuneet kärsimään lääkäreiden huolimattomuuden takia. Davidin uudet asiakkaat ovat aviopari, joiden perusterve aikuinen tytär menehtyi leikkauspöydälle selvän hoitovirheen takia. Juttu ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, miltä aluksi vaikuttaa. Vastapuolen edustaja, Kate, marssii hänen toimistoonsa vakuuttamaan syyttömyyttään ja kohta David huomaa leikkivänsä salapoliisia hänen kanssaan.

   David ja Kate ovat toistensa vihamiehiä, vaikka heillä on sama päämäärä: saada selville totuus. Joku on Katen jäljillä, joku, joka haluaa hänen henkensä. Davidin suojelunhalu herää ja Katekin näkee hänen silmissään muutakin kuin kylmyyttä.