500g pieniä uusia perunoita
5 kevätsipulia, vihreät ja valkoiset osat hienoksi silputtuna
1 rkl huuhdeltuja säilykekapriksia
8-10 mustaa oliivia
120g fetajuustoa pieninä kuutioina
3 rkl hienoksi silputtua tuoretta sileälehtistä persiljaa
2 rkl hienoksi silputtua tuoretta minttua
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kastiketta varten
6-8 rkl neitsytoliiviöljyä
1 sitruunan mehu tai maun mukaan
(2 suolattua tai säilöttyä anjovista huuhdeltuna ja hienoksi pilkottuna)
3 rkl maustamatonta jugurttia
3 rkl hienoksi silputtua tuoretta tilliä
1 tl dijoninsinappia

4 annosta

1.  Kiehuta kattilallinen hieman suolattua vettä ja keitä perunoita kuorineen 25-30 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Varo, etteivät ne muutu vetisiksi ja hajoa. Valuta ne huolellisesti ja anna niiden jäähtyä hieman.

2. Kun perunat ovat jäähtyneet sen verran, että voit käsitellä niitä, kuori ne ja laita suureen kulhoon. Jos perunat ovat hyvin pieniä, jätä ne kokonaisiksi; muuten voit leikata ne isoiksi kuutioiksi. Lisää kevätsipulit, kaprikset, oliivit, fetajuusto ja tuoreet yrtit ja ravistele niitä varovasti, että ne sekoittuvat.

3. Kun teet kastikkeen, kaada kulhoon öljyä ja sitruunamehu ja lisää anjovikset. (Itse en ole käyttänyt ollenkaan anjoviksia)

4. Vispaa voimakkaasti, kunnes kastike muuttuu sekeammaksi ja paksummaksi. Vispaa mukaan jugurtti, tilli ja sinappi ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

5. Kaada kastike salaatin päälle, kun perunat ovat vielä lämpimiä. Ravistele varovasti, jotta kaikki peittyy herkulliseen kastikkeeseen.

Anna makujen kehittyä

Salaatti maistuu parhaimmalta, jos sen annetaan levätä noin tunnin ajan huoneenlämpötilassa ja imeä itseensä kaikki maut ennen tarjoamista. Jäljelle jäänyt salaatti on herkullista seuraavana päivänäkin. Ota salaatti jääkaapista noin tunti ennen tarjoilemista, sillä muuten maku ei pääse oikeuksiinsa.