Kävin äsken tutustumassa Xtravaganzaan ja menin sinne aivan avoimin mielin. En ollut tutustunut aiheeseen etukäteen juurikaan vaan toimin ns. hetken mielijohteesta, tv-mainoksen ansiosta.

Keskustelupalstoilla spekuloitiin tuon kalliudesta ja miten se on aivopesua, jne. Toiset taas ovat oikeasti saaneet avun tästä. Uskoisin, että mustamaalaajat ovat niitä, jotka ovat aina olleet laihoja ja eivät kärsineet missään vaiheessa oikeasti ylipainosta, mene ja tiedä?

Hertsikan LadyLinessä palveluneuvoja kertoi minulle ensin eduista, joita saan, miten Xtraaminen toimii ja lopuksi paljonko maksaa. Suositteli minulle kakskyt6-ohjelmaa. Kyseessä on vuoden ohjelma, jossa 6 ensimmäistä viikkoa syödään ns. pussiruokia (3/pvä) ja viikko noita maksaa 59e. 7. viikolla totutellaan pikkuhiljaa kiinteeseen, terveelliseen ruokavalioon ja siitä eteenpäin syödään normaalia, terveellistä ruokaa, Xtravaganza-lautasmallin mukaan. Mukaan kuuluu myös liikunta ja Hertsikan LL:ssä se pitää sisällään laajan valikoiman jumppia sekä kuntosalin. Aivan aluksi käydään myös terveyskonsultin kanssa läpi, mitä odotan ja millainen olisi minulle hyvä tapa käydä läpi tämä ohjelma. Kunto-ohjaaja laatii kuntosaliohjelman ja sitä päivitetään tarvittaessa (noin kerran kuussa). Lisäksi on olemassa omat ryhmätapaamiset, jotka ovat aluksi kerran viikossa, sitten muutaman viikon kerran kahdessa viikossa ja loppu puolivuotta kerran kuukaudessa.

Herttoniemen LadyLinessä oli aivan ihanat tilat niin salilla kuin jumpissa ja extrana se, ettei jumppiin tarvitse ilmottautua. Lisäksi siellä on infrapuna- ja tavallinen sauna sekä hierontatuoleja.

Eli kulut laskettuna yhteen ovat
- liittyminen 60e (sis. CD:n, opaskirja, mittanauhan, sheikkerin, jne.)
- ruokapussit 59e/vko (olemassa 7 eri makua, 4 makeaa ja 3 suolasta)
- ensimmäinen puoli vuotta 99e/kk
- seuraava puoli vuotta 89e/kk

Mietin siis vielä yön yli ja huomenna teen päätökseni.